PS Părinte Emilian Crişanul a participat la sărbătoarea Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, în Timişoara

În ziua sărbătoririi Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului, Dumnezeisca Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi, format din Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul în cadrul căruia a vorbit despre viața Sfântului Iosif cel Nou, precum și despre faptul că sfinții sunt oameni, care, încă din viața lor pământească, au bineplăcut lui Dumnezeu. Alături de numărul mare de credincioși, la slujbă au participat reprezentanți ai autorităților județene și locale, monahi, monahii și foarte mulți elevi și studenți.

Seara, de la ora 18:00, la Catedrala Mitropolitană se va oficia slujba Vecerniei, urmată de un concert coral, susținut de Corul Catedralei, dirijat de pr. Dan Dragomir. Programul liturgic va continuat cu Paraclisul Sfântului Iosif. Racla cu moaștele ocrotitorului catedralei va rămâne deschisă până Luni, 16 septembrie, când, la finalul Sfintei Liturghii, va fi reașezată la locul obișnuit din monumentalul lăcaș de cult.

Sursa:http://mitropolia-banatului.ro/40809-2/