CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA ZĂBALȚ

Duminică, 22 septembrie  2019, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Lipova, Protopopiatul Lipova, condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de  către preotul Ardeuan Florin din Parohia Chesinț, s-au întrunit în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Zăbalț.

Întrunirea a debutat la ora 17:00 , în biserica parohială prin oficierea slujbei de Vecernie săvârșită de un sobor format din 8 preoți. Din sobor au făcut parte: Pr. Farcaș Teodor de la Parohia Zăbrani, Pr. Bocancios Victor de la Parohia Ususău, Pr. Balint Cosmin de la Parohia Lipova Băi, Pr. Baba Doru-Călin de la Parohia Șiștarovăț,  Pr. Ardeuan Florin de la Parohia Chesinț, Pr. Neicu Alexandru, preot slujitor la Parohia Lipova, Pr. Moț Raul -Adrian, de la Parohia Lipova și Pr. paroh Ungureanu Cristian.

La momentul potrivit părintele Farcaș Teodor a ținut un bogat cuvânt pornind de la pericopa zilei, Pescuirea minunată: ,,Chemarea din partea lui Dumnezeu şi răspunsul din partea omului sunt lucruri esenţiale pentru viaţa noastră, întreaga noastră existenţă se derulează în spaţiul dintre chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul nostru la această chemare. Din păcate, prea puţini oameni sunt atenţi la această chemare şi o lasă fără răspuns. Este o mare responsabilitate a omului aici. Dumnezeu ne vrea şi ne cheamă să-I fim parteneri în creaţia continuă şi în susţinerea lumii.”

La final părintele paroh  Ungureanu Cristian a adus mulțumiri preoților dar și credincioșilor pe care îi păstorește.

Pr. Ardeuan Florin