Cerc pastoral-misionar in Parohia Sântana II

Parohia Ortodoxă Română Sântana II din Protopopiatul Arad a găzduit duminică, 22 septembrie, întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredin­țarea Înaltpreasfin­ți­tului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către preacucer­nicul părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.

Întrunirea a început în biserica parohială, la ora 17, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. La sfârșitul slujbei, preotul paroh Ioan Crainic a mulțumit preoților împreună-slujitori, cât și credin­cioșilor prezenți, iar preotul Nicolae Breda de la Parohia Cintei a rostit un cuvânt de învățătură despre foloasele Sfântului Maslu, amintind apoi si cateva momente din viata patriarhului Nicodim Munteanu. Apoi preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Ioan Crainic. În referatul prezentat, „Viata patriarhului Nicodim Munteanu”, părintele Ioan Crainic a vorbit despre viata si activitatea patriarhului Nicodim Munteanu, amintind cateva momente mai dificile din activitatea sa, aparand cu demnitate Biserica si pe slujitorii sai.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Ioan Crainic a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Diac. Adrian Crainic