Taina vindecării sufletești și trupești săvârșită în Parohia Lipova

În Duminica a XXVII-a după Rusalii și cea de-a patra din Postul Crăciunului au continuat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova serile duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`”. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie vor primii vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.În cea de-a patra astfel de seară, credincioșii lipoveni au avut parte de o îndoită bucurie deoarece în această seară în biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Lipova s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către șapte preoți și pe lângă aceasta au primit și vizita părintelui Florin Ardeuan, paroh al Parohiei Chesinț împreună cu grupul vocal al parohiei. Imediat după săvârșirea Sfintei Taine, pr. Florin Ardeuan a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța acestei taine de vindecare a sufletului și trupului uman. Deasemenea părintele a amintit și de modalitățile de pregătire pentru participarea la această Taină și anume Spovedania și Împărtășania menționând că participarea la aceste taine ale bisericii ne-a fost lăsată moștenire de către înaintașii noștrii și e de datoria noastră să ne educăm copiii în același fel.

După cuvântul de învățătură a urmat un recital de colinde din partea grupului vocal al Parohiei Chesinț care a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: “Deschide ușa creștine”, “Asta-i sara de Crăciun”, “Ce-ați văzut păstori”, “Nici o sărbătoare-n lume” și multe altele.

La finalul manifestării pr. Neicu Alexandru, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.

IMG-20181209-WA0000

IMG-20181209-WA0003

IMG-20181209-WA0004