PS Părinte Emilian Crișanul a participat la hramul bisericii din Bodrogu-Nou

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, credincioșii Parohiei Bodrogu-Nou și-au sărbătorit ocrotitorul într-un mod aparte, prin prezența Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. În dimineața zilei, Preasfințitul Emilian a fost întâmpinat în fața bisericii de către un sobor de preoți, în frunte cu preaonoratul părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului, precum și de primarul comunei Zădăreni, doamna Doina Petri, împreună cu domnu viceprimar Petru Șiclovan.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae” înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Arhid. Mircea Proteasa consilier economic, Preacuviosul Părinte Dr. Nicolae Tang, Pr. Dan Marius Braiț de la Parohia Fiscut, Pr. Paroh Bogdan-Ioan Tod și Arhid. Gheorghe Lehaci.

În cadrul Sfintei Liturghii un număr însemnat de credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian le-a vorbit celor prezenți despre viaţa Sfântului Nicolae, subliniind faptul că Sfântul Ierarh Nicolae a participat în calitate de episcop la primul sinod ecumenic ținut la Niceea în anul 325, sinodul care a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiului lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale, și în care au fost formulate primele 7 articole ale simbolului de credință. La acest sinod Sfântul Ierarh Nicolae este recunoscut drept un mare apărător al Ortodoxiei. De asemenea Preasfinția Sa a menționat faptul că în biserica voievodală „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti se află mâna dreaptă a Sfântului Nicolae.
În cele din urmă, l-a felicitat pe părintele paroh pentru activitatea pe care o desfășoară în cadrul comunității parohiale și pentru faptul că împreună cu credincioșii parohiei lucrează cu multă dragoste și dăruire la zidirea unei noi biserici închinate Sfântului Ierarh Nicolae.
​La final, părintele paroh Bogdan-Ioan Tod, i-a mulțumit Preasfințitului Emilian pentru bucuria pe care a adus-o credincioșilor, fiind alături de ei la hramul bisericii, oferindu-i o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae. De asemenea, a adus mulțumiri și părintelui protopop, preoților și diaconilor slujitori, precum și tuturor celor prezenți la această zi de sărbătoare a parohiei.

Pr. Dan Marius Braiț
Parohia Fiscut

image

image

image

image

image

image

image