image

Hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil în Parohia Mădrigești, filia Buceava

În ziua prăznuirii Soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri, a fost săvârșită Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu în Parohia Mădrigesti, filia Buceava.

Din soborul de preoți au făcut parte Preacucernicii Părinți: preot Drăgan Marcel-Dorin din Parohia Budeşti, preot Groza Ştefan din Parohia Tălagiu, fiu al satului Buceava, preot pensionar Costea Vasile din Buceava și preotul paroh Zbîrcea Teodor-Gheorghe.

Cuvântul de învăţătură care a urmat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Groza Ştefan din Parohia Tălagiu, evidențiind multiplele învățături ce reies din Evanghelia zilei și arătând că ,,Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografia creştină în haine de ostaş şi având în mână o sabie de foc. El este rânduit de Dumnezeu pentru ca dreptatea Sa să biruiască, întru mântuirea neamului omenesc. Arhanghelul Mihail este cel care, în momentul căderii îngerilor răzvrătiţi, a strigat: ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!”, restabilind, astfel, ordinea hotărâtă de Dumnezeu Tatăl, Creatorul Universului“.

La final, părintele paroh Zbîrcea Teodor-Gheorghe a mulţumit preoţilor şi tuturor credincioşilor participanţi la acest eveniment important din viaţa comunităţii parohiale, ziua încheindu-se cu o agapă frățească.

Pr. Zbîrcea Teodor-Gheorghe

image