image

Cerc partoral-misionar în Parohia Cintei

Duminică, 21 octombrie 2018, Parohia Cintei, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială, unde, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, iar la final, părintele Liviu Pamfiloiu de la Parohia Caporal Alexa a vorbit despre rolul Bisericii în viața credincioșilor și despre efectele conlucrării cu darurile împărtășite prin Sfintele Taine, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicu Breda, preot paroh la Parohia Cintei. În referatul prezentat, ,,Casa regală și Biserica Ortodoxă Română”, părintele Breda a vorbit despre relația pe care a avut-o Biserica cu Casa regală, despre felul în care regele și monarhia au susținut Biserica, cât și despre comportamentul moral al Casei regale, cu o excepție. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh, Nicu Breda, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.
​Diacon Adrian Crainic