20180520_153042

Cerc misionar-pastoral în Filia Hodiș

Duminică, 20.05.2018, în biserica din Hodiş, filie la parohia Iercoşeni, a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea, Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către părintele Gabriel Streulea, de la parohia Şilindia.

Evenimentul a început la orele 15:00, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde au slujit un sobor format din 11 preoți. Credincioşii prezenţi s-au bucurat de frumuseţea liturgică a slujbei, de cântările şi de rugăciunile care duc la tămăduirea noastră duhovnicească şi trupească.

La momentul cuvenit, Părintele Teodor Paiusan a rostit un frumos cuvant de învățătura făcând referire la faptul ca, în Duminica a 7-a după Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă prăznuiește primul Sinod Ecumenic al lumii creștine, care a avut loc în anul 325 in orașul Niceea, pentru a condamna erezia, adică învățarea greșită, eretică a lui Arie. Sinodul s-a organizat de Sfântul Împărat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfinților Părinți de atunci, fiind primul împărat creștin din lume. Apoi părintele a mai făcut referire și la rolul vindecător, pe care il are Taina Sfântului Maslu în viața credincioșilor, acesta fiind folositor atât pentru trup cât și pentru suflet.

​După slujbă preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele paroh Ivănuț Valerian Iulian a susținut în conformitate cu anul omagial 2018 în Patriarhia Română, referatul cu tema: “ Rolul BOR la realizarea unității de credință”.

​La final, părintele paroh Ivănuţ Iulian a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi pentru osteneală, oferind o agapă frăţească.

Masterand Stepan Ionuț

20180520_153747