vlcsnap-2018-04-10-11h45m06s134

Slujba Învierii săvârșită de Arhiepiscopul Aradului în ambele sedii ale Penitenciarului Arad

În după amiaza Sâmbetei celei Mari, la invitația domnului subcomisar de penitenciare Dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad,  Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, însoţit de P.C. Pr. Gabriel Mariş – consilier social, au fost așteptați de preotul capelan Vlad Oneț și de preotul Bogdan Oneț, preo paroh la parohia Mandruloc, fratele preotului capelan.

Aceștia au oficiat Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos începând cu orele 15.00, prima dată în biserica mare, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul Penitenciarului din Arad, apoi la capela secției exterioare cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. Au participat la slujbe peste 250 de persoane private de libertate, care s-au rugat pentru ca lumina Învierii Domnului să le aducă lor și celor dragi purtați în cuget, bucurie duhovnicească, pace, credință și dragoste.

În cuvântul de învățătură legat de  minunea venirii Sfintei lumini la Ierusalim, chiriarhul a subliniat însemnătatea acestei sărbători aducătoare de lumină în sufletele credincioșilor. La final, Înaltpreasfinția Sa le-a transmis tuturor urări de bine, rugând pe Dumnezeu să le împlinească toate bunele dorințe folositoare, să le stingă durerile, necazurile și suferințele tuturor, ca în lumina și bucuria Învierii să petreacă în pace și mulțumire Sfintele Sărbători.
La sfârșitul slujbei, preotul capelan Vlad Oneţ, preot al Unității Penitenciarului din Arad, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru dragostea şi purtarea de grijă de care dă dovadă mereu,  precum și pentru îndoita osteneală de a fi în fieare an în mijlocul persoanelor private de libertate care se află custodiate la Penitenciarul din Arad, la momentul marelui Praznic al Învierii Domnului notru Iisus Hristos . După cuvântul de mulțumire, fiecare deținut a primit Sfintele Paști, în armonia frumoaselor cântări ale Penticostarului, cântate de corul deținuților.

 vlcsnap-2018-04-10-11h37m59s195

vlcsnap-2018-04-10-11h38m10s68