Cerc Pastoral Misionar în Parohia Moțiori, Protopopiatul Ineu

În Duminica a III-a din Postul cel Mare, preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba, s-au întrunit în Parohia Moțiori, din Protopopiatul Ineu.
Întâlnirea, a debutat în biserica cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” a Parohiei Moțiori, păstorită de Părintele Paroh Ciprian – Petru Sălăvăstru, unde un sobor de slujitori ai altarului, avându-l în mijloc pe Părintele Sever Mocanu – Parohia Ineu Traian, delegat la acest eveniment al Părintelui Adrian Zaha, Protopopul Ineului, au săvârșit Taina Sfântului Maslu.

La acest eveniment au mai participat Pr. Moise Nica – Parohia Șomoșcheș, Pr. Petru Lazea – Parohia Cermei, Pr. Gheorghe Mance – Parohia Iermata, Pr. Constantin Ilica – Parohia Apateu, Pr. Ștefăniță Muț – Parohia Seleuș, Pr. Doru Dragoș – Parohia Bocsig, Pr. Radu Constantinescu – Ineu Spital, Pr. Andrei Slăv – Parohia Berechiu, Monahia Serafima Ciorbă, Stareța Schitului Tămand, Monahia Marina, reprezentanți ai oficialităților locale și mulțime multă de credincioși.
La momentul cuvenit, Părintele Sever Mocanu a rostit un bogat cuvânt de învățătură, arătând importanța Sfintei Cruci în icomonia mântuirii, arătând că omul de la naștere este pecetluit cu semnul Sfintei Cruci când primește Taina Mirungerii, că toată viața lui este o cruce pe care o duce cu Hristos, iar la căpătâiul celui adormit străjuiește Crucea, care amintește de iubirea lui Hristos pentru oameni, dar și de biruința de pe lemnul crucii care ne duce la Înviere.
Referatul Cercului, „Mărturisirile de credință și rolul lor în păstrarea și afirmarea unității Bisericii” , a fost susținut de Părintele Slăv Andrei, în conformitate cu tematica anului omagial. În cadrul referatului părintele a arătat cum apărătorii dreptei credințe prin scrierile lor, dar și prin propria viață mărturisită, au contribuit decisiv la apărarea credinței stăbune, dar și a unității de neam.
Părintele Paroh Ciprian Petru Sălăvăstru a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru această zi în care ne-a adunat pe toți sub Crucea Sa, apoi Părinteleui Sever Mocanu pentru cuvântul de învâtătură, Părinteleui Andrei Slăv pentru referat, preoților înpreună rugători aici sau din binecuvântate pricini în alte locuri, maicilor, oficialităților locale și tuturor credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image

image

image

image